: 15 + 14 =

Ελιές Καλαμών

Ελιές Καλαμών

Περιγραφή

Οι ελιές Καλαμών είναι μια εξαιρετική ποικιλία επιτραπέζιας ελιάς. Είναι η πιο διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο και έχει αναδειχθεί ως βασικό είδος διατροφής στις ελληνικές και ξένες αγορές. Η ονομασία Ελιά Καλαμών προέρχεται από την Καλαμάτα, πρωτεύουσα του Νομού Μεσσηνίας, που ονομαζόταν παλιότερα Καλάμαι.

Ο καρπός της ελιάς καλαμών έχει μαύρο προς σκούρο μοβ χρώμα. Έχει μια ελαφριά πικράδα και η σάρκα της είναι κάπως πιο τραγανή. Συλλέγεται όντας ώριμη, από τον Νοέμβριο έως τα Χριστούγεννα. Η συλλογή τους γίνεται αποκλειστικά με τα χέρια για να προστατεύεται η ευαίσθητη σάρκα της. Οι παραγωγοί γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο της φροντίδας αυτού του δέντρου αφού έχει μεταφερθεί σ’ αυτούς από γενιά σε γενιά. Το μάζεμα, το κλάδεμα, το ξεβοτάνισμα είναι μερικά από τα μυστικά για την παραγωγή της άριστης ποιότητας της ελιάς καλαμών. Το ξεπίκρισμά της είναι το επόμενο βασικό βήμα, που διαρκεί γύρω στους δύο με τρεις μήνες.

Η ξεχωριστή γεύση τους και τα θρεπτικά συστατικά τους τις καθιστούν μοναδικές στον κόσμο. Είναι η καλύτερη ποικιλία επιτραπέζιας ελιάς, καθώς και βασικό συστατικό της Μεσογειακής Διατροφής.

Δέσμευσή μας η υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας.

Η εταιρεία μας

Στόχος της εταιρείας ΑΦΟΙ ΔΑΜΟΥΡΑ Ο.Ε. είναι να παρέχει την καλύτερη ποιότητα στους πελάτες και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους που συνεχώς αλλάζουν.

Το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο, οι Ελιές Καλαμών και η Πάστα Ελιάς είναι τα βασικά προϊόντα μας, τα οποία συσκευάζονται ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη.

Πιστοποιήσεις